احتمالا با شنیدن نام املت به یاد املتهای رایج کشورمان میافتید که بر پایه تخم مرغ و گوجه فرنگی اند؛ اما خوب است بدانید املت انواع بسیار گوناگونی دارد که شباهت همهشان در داشتن تخممرغ است. این مطلب را دنبال کنید تا با طرز تهیه انواع املت رایج در جهان آشنا شوید.همراه مجله اینترنتی ماهتوتا باشید.
۱. املت کامل
این املت خوشمزه را میتوانید بهراحتی و در مدت ۱۰ دقیقه آماده کنید. بیشتر مواد تشکیلدهنده این املت بهآسانی در دسترس است. همچنین میتوانید پنیر چدار رندهشده یا ورقهای را از فروشگاهها تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه املت کامل
- ۲ عدد تخممرغ بزرگ؛
- نمک؛
- فلفل سیاه تازهآسیابشده (یا پودر فلفلسیاه)؛
- پودر فلفل قرمز؛
- ۲ قاشق غذاخوری کره؛
- یکچهارم فنجان پنیر چدار رندهشده یا ورقهای تازه؛
- ۲ قاشق غذاخوری تره خردشده تازه (یا پیازچه).
طرز تهیه املت کامل
- تخممرغها را در کاسهای متوسط بشکنید و خوب به هم بزنید. سپس ادویهها و نمک را به آنها اضافه کنید.
- کره را در تابهای نچسب و روی شعله متوسط آب کنید. تخممرغها را داخل تابه بریزید. زمانی که اطراف آنها سفت شد، قسمتهای پختهشده را بهسمت مرکز بیاورید تا جا برای پختن بخشهای دیگر تخممرغها باز شود.
- زمانی که قسمتهای زیرین تخممرغها کاملا پخت و سطح آن هنوز کمی مرطوب است، پنیر چدار و تره را روی نیمی از تخممرغها بریزید. سپس نیم دیگر املت را روی این مواد قرار دهید و آن را سرو کنید.
۲. املت فلفلدلمهای شکمپر
فلفل دلمه ای سرشار از مواد مغذی است. برای افزایش جذابیت این املت میتوانید از رنگهای مختلف فلفلدلمهای استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه املت فلفلدلمهای شکمپر
- ۲ عدد فلفلدلمهای که نصف شدهاند و دانههای آنها خارج شده است؛
- ۸ عدد تخممرغ همزدهشده؛
- یکچهارم فنجان شیر؛
- ۱ فنجان پنیر چدار رندهشده یا ورقهای؛
- ۲ قاشق غذاخوری تره خردشده؛
- نمک؛
- پودر فلفلسیاه؛
- ۴ برش بیکن پخته و ریزشده.
طرز تهیه املت فلفلدلمهای شکمپر
- فر را تا دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید. سپس فلفلدلمهای را در یک سینی پخت بگذارید. به سینی کمی آب اضافه کنید و بگذارید فلفلها بهمدت ۵ دقیقه بپزند.
- در این زمان شیر و تخممرغها را مخلوط کنید. سپس بیکن، پنیر، تره، نمک و ادویهجات را باهم مخلوط کنید
- پس از پختن فلفلدلمهای، محتویات را داخل آن بریزید و بگذارید ۳۵ تا ۴۰ دقیقه دیگر بپزند تا تخممرغها سفت شوند. درنهایت میتوانید برای تزیین کمی تره روی املت بریزید و آن را سرو کنید.
۳. وافل املت
برای تهیه وافل املت به دستگاه وافلساز نیاز دارید. درصورتیکه این دستگاه را داشته باشید، وافل املت گزینه جذابی برایتان خواهد بود.
مواد لازم برای تهیه وافل املت
- ۳ عدد تخممرغ بزرگ؛
- نمک؛
- پودر فلفلسیاه؛
- ۲ قاشق غذاخوری ژامبون ریزشده؛
- یکچهارم فنجان پنیر چدار رندهشده یا ورقهای؛
- ۲ قاشق چایخوری جعفری خردشده تازه؛
- کمی روغن.
طرز تهیه وافل املت
- تخممرغها را در کاسهای بزرگ بشکنید. آنها را با نمک و فلفلسیاه و سپس با ژامبون، پنیر چدار و جعفری مخلوط کنید.
- سطح صفحه وافلساز را با کمی روغن چرب کنید. سپس مخلوط تخممرغ را روی صفحه وافلساز بریزید.
- بگذارید مخلوط تخممرغ بهمدت ۴ تا ۵ دقیقه روی وافلساز باقی بماند تا بهطور کامل بپزد و طلایی و پفکرده شود. سپس بلافاصله آن را سرو کنید.
۴. املت شیشهای
این املت را باید در ظرفهای شیشهای درست کنید؛ مثلا در ظرف ترشی یا ظرف مربایی که دهانه گشادی دارد.
مواد لازم برای تهیه املت شیشهای
- کمی روغن؛
- ۴ عدد تخممرغ بزرگ؛
- دوسوم فنجان پنیر چدار رندهشده یا ورقهای؛
- نصف پیاز خردشده؛
- نصف فنجان ژامبون خردشده؛
- ۱ عدد فلفلدلمهای قرمز خردشده؛
- نمک؛
- پودر فلفلسیاه؛
- ۱ قاشق غذاخوری تره خردشده تازه.
طرز تهیه املت شیشهای
- دو شیشه (هریک با ظرفیت ۴۵۰ گرم) را با کمی روغن چرب کنید.
- در هر شیشه ۲ عدد تخممرغ بشکنید و بریزید. سایر مواد را بین دو شیشه تقسیم کنید.
- درپوش شیشهها را محکم ببندید. شیشهها را تکان دهید تا محتویات آنها بهخوبی باهم ترکیب شوند.
- درپوش شیشهها را بردارید و شیشهها را داخل مایکروویو قرار دهید. معمولا املت با دمای کم در مدت حدود ۴ دقیقه آماده میشود. میتوانید برای اطمینان بیشتر هر ۳۰ ثانیه مایکروویو را کنترل کنید. درنهایت برای تزیین کمی تره روی املت بریزید و آن را سرو کنید.
۵. املت قارچ و پنیر بز همراه با اسفناج و آووکادو
این ترکیبات، غذایی بسیار مغذی از این املت میسازد. این املت طعم خاص خود را تا حد زیادی مدیون پنیر بز است. درصورتیکه به پنیر بز دسترسی ندارید، میتوانید از سایر پنیرها استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه املت قارچ و پنیر بز همراه با اسفناج و آووکادو
- ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون؛
- ۸۵ گرم قارچ ریزشده؛
- نمک و پودر فلفلسیاه؛
- ۳ عدد تخممرغ؛
- ۱ فنجان اسفناج؛
- ۲ قاشق غذاخوری پنیر بز؛
- نصف یک آووکادوی رسیده خردشده؛
- جعفری خردشده تازه.
طرز تهیه املت قارچ و پنیر بز همراه با اسفناج و آووکادو
- در تابهای نچسب، مقداری روغن زیتون بریزید و آن را روی حرارت متوسط بگذارید. سپس قارچ را به آن اضافه کنید و کمی تفت بدهید (حدود ۵ تا ۶ دقیقه). قارچها را از تابه بیرون بیاورید و در کاسهای بریزید.
- تابه را با یک دستمالکاغذی تمیز کنید. سپس کمی روغن در آن بریزید و بگذارید روی شعله متوسط گرم شود.
- تخممرغ، نمک و فلفلسیاه را در کاسهای کوچک مخلوط کنید. آنها را در تابه بریزید. تا زمانی که لبههای تخممرغ شروع به سفتشدن کند و کف آن قهوهای شود، به پختن ادامه دهید (حدود ۶ تا ۷ دقیقه).
- روی نیمی از املت قارچ تفتدادهشده، اسفناج، آووکادو و پنیر بریزید. نصف دیگر املت را روی این مواد بیندازید. در انتها کمی جعفری خردشده روی املت بریزید و آن را سرو کنید.
۶. املت بیکن و اسفناج
املت بیکن و اسفناج غذای خوشمزهای است که درستکردن آن دردسر چندانی ندارد. احتمالا با امتحانکردن این املت از طرفداران همیشگی آن میشوید.
مواد لازم برای تهیه املت بیکن و اسفناج
- ۴ عدد تخممرغ همزدهشده؛
- ۳ قاشق غذاخوری شیر؛
- نمک و فلفلسیاه؛
- نصف فنجان اسفناج ریزشده؛
- یکچهارم فنجان گوجه گیلاسی خردشده؛
- ۴ برش بیکن سرخشده؛
- نصف فنجان پنیر پیتزای رندهشده.
طرز تهیه املت بیکن و اسفناج
- فر را تا دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید.
- بیکن را ریز و سرخ کنید. سپس آن را از تابه خارج کنید و بگذارید چربی باقیمانده در تابه بماند.
- گوجه گیلاسی را نصف یا چهار قسمت کنید. اسفناج را ریز کنید.
- تخممرغها را در کاسهای بشکنید. به آن شیر، نمک و فلفلسیاه اضافه کنید و هم بزنید.
- دوباره روغن باقیمانده از تفتدادن بیکن را گرم کنید. زمانی که روغن داغ شد، مخلوط تخممرغ را اضافه کنید.
- تخممرغ را ۱ تا ۲ دقیقه روی شعله متوسط یا زیاد بگذارید تا قسمتهای زیرین آن کاملا بپزد.
- اسفناج، گوجه گیلاسی، بیکن و پنیر پیتزا را اضافه کنید.
- سپس آنها را بهمدت ۱ تا ۲ دقیقه در داخل فر بگذارید تا روی تخممرغها نیز بپزد.
- املت را از فر بیرون بیاورید. میتوانید روی املت را با مواد دلخواه تزیین و درنهایت آن را سرو کنید.
۷. املت مارچوبه (املت یونانی)
این املت از مارچوبه های تُرد، گوجه گیلاسی آبدار و پنیر فتا تشکیل میشود. این املتِ مغذی و خوشمزه گزینهای عالی برای فصل بهار است.
مواد لازم برای تهیه املت مارچوبه
- ۱ قاشق چایخوری همراه با ۲ قاشق غذاخوری روغن گیاهی (بهصورت جداگانه)؛
- ۱ فنجان مارچوبه تازه؛
- نصف فنجان گوجه گیلاسی ریزشده؛
- ۶ عدد تخممرغ بزرگ همزدهشده؛
- نصف قاشق چایخوری نمک؛
- یکچهارم قاشق چایخوری فلفلسیاه؛
- نصف فنجان پنیر فتا.
طرز تهیه املت مارچوبه
- در تابهای روی شعله متوسط روبهزیاد ۱ قاشق چایخوری روغن بریزید و آن را داغ کنید. سپس مارچوبه و گوجه گیلاسی را تفت دهید تا کاملا باهم مخلوط شوند. بعد آنها را از تابه خارج کنید.
- تخممرغ را بهآرامی با نمک و فلفلسیاه مخلوط کنید. آنها را کنار بگذارید. روی شعله متوسط ۱ قاشق غذاخوری روغن در تابه بریزید و آن را داغ کنید. نصف مخلوط تخممرغ را در تابه بریزید و آن را تا جایی بپزید که اطراف آن سفت شود. سپس قسمتهای اطراف را بهسمت مرکز ببرید و بگذارید قسمتهای نپخته تخممرغ بپزد. این کار را چند بار تکرار کنید تا تخممرغ سفت شود.
- نصف مخلوط مارچوبه و گوجه را روی نیمی از املت بریزید و روی آن پنیر فتا بپاشید. سپس نیم دیگر املت را روی این مواد تا کنید و بگذارید در مدتی حدود ۳ تا ۴ دقیقه پنیر کاملا آب شود.
- با باقیمانده روغن، مخلوط تخممرغ، مخلوط مارچوبه و پنیر دومین املت را نیز بپزید و بلافاصله سرو کنید.
۸. املت دنور
شهر دنور (Denver) در مرکز ایالت کلرادو آمریکا قرار دارد. این شهر املت مخصوص خود را دارد که با آن آشنا میشوید.
مواد لازم برای تهیه املت دنور
- فلفلدلمهای سبز و قرمز؛
- پیاز زرد؛
- روغن زیتون؛
- ژامبون سرخشده؛
- تخممرغ؛
- شیر؛
- نمک و فلفلسیاه؛
- پنیر چدار رندهشده یا ورقهای؛
- آووکادوی برششده، تره خردشده و سس تند.
طرز تهیه املت دنور
- ابتدا فر را به دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت برسانید. سپس سینی پخت را چرب کنید؛
- ژامبون ریزشده را روی سینی پخت سرخ کنید؛
- فلفلدلمهای و پیاز را در تابه تفت دهید تا نرم شوند؛ سپس آنها را روی ژامبون بریزید؛
- روی سبزیجات و ژامبون، پنیر چدار بریزید؛
- شیر و تخممرغ را در ظرفی مخلوط کنید و هم بزنید. سپس به آنها نمک و فلفلسیاه اضافه کنید؛
- این ترکیب را روی پنیر و سبزیجات بریزید؛
- املت را تا رسیدن به پف کافی و سفتشدن بپزید.
۹. املت گیاهی همراه با کدو سبز و پیاز کاراملی
این املت سرشار از مواد خوشمزه است و میتوانید آن را در کمتر از ۲۰ دقیقه درست کنید. این املت برای میانوعده یا شام سریع و سالم انتخاب خوبی است؛ بهخصوص که تنها ۱۶۳ کالری انرژی دارد.
مواد لازم برای تهیه املت گیاهی همراه با کدو سبز و پیاز کاراملی
- سهچهارم قاشق چایخوری روغن زیتون؛
- یکسوم فنجان پیاز خردشده؛
- نصف فنجان کدو سبز رندهشده؛
- ۳ عدد تخممرغ؛
- ۲ عدد سفیده تخممرغ؛
- ۳ قاشق غذاخوری آب؛
- یکچهارم قاشق چایخوری نمک؛
- یکچهارم قاشق چایخوری فلفلسیاه؛
- ۱ قاشق غذاخوری پنیر فتا؛
- ۲ قاشق غذاخوری جعفری خردشده.
طرز تهیه املت گیاهی همراه با کدو سبز و پیاز کاراملی
- روغن زیتون را در تابهای نچسب بریزید و آن را روی شعله متوسط قرار دهید.
- پیازها را اضافه کنید و تفت دهید تا شروع به قهوهایشدن کنند (حدود ۴ دقیقه).
- کدو سبز رندهشده را اضافه کنید و بهمدت ۲ دقیقه بپزید. سبزیجات را خارج کنید و در یک بشقاب بریزید و روی آنها فویل آلومینیمی بکشید تا گرم بمانند.
- تخممرغ، سفیده تخممرغ و آب را در کاسهای متوسط هم بزنید تا ترکیب شوند.
- تابه را تمیز کنید و کمی روغن در آن بریزید و شعله را در حالت متوسط روبهزیاد قرار دهید.
- تخممرغها را در تابه بریزید و آنها را بپزید تا وقتی که لبههای آنها شروع به سفتشدن کنند. سپس املت را با کفگیر چوبی بهسمت مرکز ببرید تا وسط املت بپزد.
- به پختن ادامه دهید تا مرکز املت هم بپزد. به آن نمک و فلفلسیاه اضافه کنید.
- ترکیب سبزیجات را روی نیمی از املت بریزید و روی آنها پنیر فتا بپاشید.
- املت را با کفگیر از تابه داخل ظرف بریزید و نصف آن را روی نصف دیگرش بگذارید. درنهایت روی املت را با جعفری تزیین و آن را سرو کنید.
۱۰. املت فنجانی
این املت بهشکل خاصی سرو میشود و همین موضوع جذابیتهای این املت را افزایش میدهد. ترکیب سبزیجات و تخممرغ از این املت غذایی مغذی میسازد.
مواد لازم برای تهیه املت فنجانی
- ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون فرابکر؛
- ۲ برش بیکن خردشده؛
- نصف فنجان پیازچه خردشده؛
- ۱٫۵ فنجان فلفلدلمهای قرمز، زرد یا سبز خردشده؛
- ۲ فنجان اسفناج؛
- ۹ عدد تخممرغ؛
- یکچهارم فنجان شیر کامل؛
- ۱ و یکچهارم فنجان پنیر چدار رندهشده یا ورقهای؛
- ۱ قاشق چایخوری نمک؛
- یکچهارم قاشق چایخوری پودر فلفلسیاه.
طرز تهیه املت فنجانی
- فر را به دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت برسانید. قالبهای مافین را آماده کنید.
- در تابهای بزرگ روی شعله متوسط روبهزیاد روغن زیتون را گرم کنید. بیکن، پیازچه و فلفلدلمهای خردشده را اضافه کنید. این ترکیب را بهمدت ۱۰ دقیقه تفت دهید تا سبزیجات نرم و بیکن برشتهتر شود. درصورت استفاده از اسفناج در این دستورالعمل، آن را دیرتر اضافه کنید و ۱ تا ۲ دقیقه بپزید. اگر در کف تابه مقدار زیادی روغن باقی ماند، پیش از شروع مرحله بعد آن را خالی کنید.
- تخممرغها و شیر را در کاسهای متوسط مخلوط کنید. سپس پنیر چدار، نمک و فلفلسیاه را اضافه کنید.
- یک قاشق غذاخوری از مخلوط سبزیجات و بیکن را در هر قالب مافین بریزید. سپس مخلوط تخممرغ را روی آن بریزید تا قالب پر شود.
- کار را تا پخت کامل تخممرغ و سفتشدن آن ادامه دهید (حدود ۲۰ دقیقه).
۱۱. املت لیوانی ۲دقیقهای
این املت ساده و خوشمزه را میتوانید بهسرعت آماده کنید.
مواد لازم برای تهیه املت لیوانی ۲دقیقهای
- کمی روغن؛
- ۲ عدد تخممرغ؛
- ۱ قاشق غذاخوری فلفلدلمهای قرمز تفتدادهشده؛
- یکچهارم فنجان اسفناج؛
- ۱ قاشق غذاخوری پنیر فتا؛
- ۱ قاشق چایخوری پیازچه خردشده؛
- پودر فلفلسیاه.
طرز تهیه املت لیوانی ۲دقیقهای
- داخل لیوان را با روغن چرب کنید.
- تخممرغها را در لیوان بریزید. آنها را با چنگال هم بزنید تا زرده و سفیدهشان مخلوط شود.
- فلفلدلمهای قرمز، اسفناج، پنیر فتا، پیازچه و فلفل را به تخممرغ اضافه کنید.
- آنها را بهآرامی هم بزنید.
- لیوان را در داخل مایکروویو بگذارید و مواد را بهمدت ۱٫۵ دقیقه روی درجه زیاد بپزید.
- فنجان را دربیاورید و بگذارید بهمدت ۱ دقیقه کنار بماند و سپس آن را میل کنید.
۱۲. املت تخت با پنیر فتا، گوجه کبابی و اسفناج
ترکیب تخممرغ، پنیر فتا، گوجه گیلاسی و اسفناج ترکیب کاملی از پروتئینها و ویتامین ها را برای فرد به ارمغان میآورد.
مواد لازم برای تهیه املت تخت با پنیر فتا، گوجه کبابی و اسفناج
مواد لازم برای تهیه گوجه کبابی:
- ۱ فنجان گوجه گیلاسی نصفشده؛
- ۱ قاشق چایخوری روغن زیتون؛
- نمک؛
- فلفلسیاه؛
- آویشن یا پونه کوهی تازه.
مواد لازم برای تهیه املت:
- ۳ عدد تخممرغ؛
- یکهشتم قاشق چایخوری نمک؛
- فلفلسیاه؛
- ۱ فنجان اسفناج خردشده؛
- ۳۰ گرم پنیر فتا.
طرز تهیه املت تخت با پنیر فتا، گوجه کبابی و اسفناج
- فر را به دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت برسانید؛
- گوجه گیلاسی را در سینی پخت کوچکی بگذارید و روغن زیتون، نمک، فلفل و سبزیجات تازه را به آن اضافه کنید؛
- مواد را بهمدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه کباب کنید؛
- در همین زمان تخممرغها را با کمی آب، نمک و فلفلسیاه در کاسهای مخلوط کنید؛
- تابهای نچسب روی شعله متوسط روبهکم بگذارید؛
- مقداری روغن داخل آن بریزید و نیمی از تخممرغها را به آن اضافه کنید؛
- املت را بهمدت ۲ تا ۳ دقیقه بپزید. سپس آن را در بشقاب بریزید؛
- همین کار را با بقیه تخممرغها انجام دهید؛
- تخممرغها را در دو بشقاب بریزید و اسفناج، گوجه گیلاسی، پنیر فتا، نمک و فلفلسیاه را روی آن بپاشید.
۱۳. ساندویچ املت دنور
شاید این ساندویچ جذاب و خوشمزه بتواند انگیزه ای باشد تا صبحها از رختخواب بیرون بیایید.
مواد لازم برای تهیه ساندویچ املت دنور
- ۶ عدد تخممرغ؛
- ۲ قاشق غذاخوری آب یا شیر؛
- ۱٫۵ قاشق غذاخوری کره؛
- ۱ فنجان ژامبون خردشده؛
- نصف فنجان فلفلدلمهای خردشده؛
- نصف فنجان پیاز قرمز خردشده؛
- سهچهارم فنجان قارچ خردشده؛
- ۸ برش از پنیر موردعلاقهتان؛
- ۸ برش از نان تست دلخواهتان و مقداری کره برای مالیدن روی آنها.
طرز تهیه ساندویچ املت دنور
- فر را به دمای ۴۲۵ درجه فارنهایت برسانید.
- تخممرغها و آب را در کاسهای مخلوط کنید. سپس ژامبون و سبزیجات را خرد کنید.
- در دو طرف نانها کره بمالید و آنها را روی سینی پخت بگذارید. وقتی که فر آماده شد، نانها را در آن قرار دهید تا برشته شوند.
- کره را روی تابهای نچسب داغ کنید. ژامبون و فلفلدلمهای را داخل تابه بریزید و در حدود ۲ دقیقه تفت دهید.
- پیاز و قارچ را اضافه کنید و در حدود ۵ دقیقه دیگر تفت دهید.
- تخممرغها را اضافه کنید و هم بزنید تا به تابه نچسبند.
- بعد از ۲ تا ۳ دقیقه چهار برش از پنیر را اضافه کنید و شعله را پایین بیاورید. پختن را ادامه دهید تا تخممرغها سفت شوند.
- چهار برش از نانها را بردارید و مخلوط تخممرغ را روی آنها بریزید و روی تخممرغ پنیر بپاشید. نانها را ۱ دقیقه در فر بگذارید تا پنیر آب شود. سپس روی هر برش نان برشی دیگر قرار دهید. حالا میتوانید املت خوشمزهتان را سرو کنید.
۱۴. املت سبزیجات در آرامپز
این املت از مواد سادهای تشکیل میشود و بهراحتی میتوانید آن را در خانه با موادی مغذی و در آرامپز درست کنید.
مواد لازم برای تهیه املت سبزیجات در آرامپز
- تخممرغ؛
- شیر؛
- پنیر؛
- پودر سیر؛
- پودر فلفلقرمز؛
- سبزیجات خشک؛
- کلم بروکلی؛
- فلفلدلمهای قرمز؛
- پیاز زرد؛
- سیر.
طرز تهیه املت سبزیجات در آرامپز
- ابتدا داخل آرامپز را با کمی روغن چرب کنید.
- در کاسهای بزرگ تخممرغ، شیر، نمک، پودر سیر و پودر فلفلقرمز را بهخوبی باهم ترکیب کنید.
- کلمبروکلی، فلفلدلمهای، پیاز و سیر را در آرامپز بریزید. مخلوط تخممرغ را اضافه و آنها را باهم مخلوط کنید. همچنین میتوانید پیش از افزودن کلمبروکلی، فلفلدلمهای، پیاز و سیر ابتدا آنها را کمی سرخ کنید تا نرم شوند و سپس در آرامپز بریزید.
- درپوش آرامپز را بگذارید تا مواد بهمدت ۲ ساعت با درجه زیاد بپزند و تخممرغها سفت شوند.
- پنیر را روی آن بریزید و ۲ تا ۳ دقیقه صبر کنید تا آب شود.
- املت را ببُرید و سرو کنید.
بیشتر بخوانید » کوکی هندوانه ای – طرز تهیه و دستور پخت